De Burgertop Amsterdam brengt burgers van de stad op 6 juni bij elkaar om op een kritische en enthousiaste manier gezamenlijk te reflecteren op en te discussiëren over Amsterdam. Hoe moet zo’n Burgertop, die meer dan 500 burgers bij elkaar brengt, eruit zien en verlopen?

Tal van vragen passeren dan de revue: waar moet over gesproken worden? Op welke manier gaan burgers het gesprek met elkaar aan? Hoe worden gespreksonderwerpen gekozen en verdeeld? Hoeveel mensen kunnen aansluiten bij een onderwerp? Hoe worden de gesprekken begeleid? In welke opbouw worden de discussies en gesprekken gevoerd, waar wordt naartoe gewerkt? Wat gebeurt er na de Burgertop?

Dit zijn allemaal vragen waar het methodeteam zich de afgelopen maanden mee heeft bezig gehouden. Met een zeer gedreven en divers team zijn we hiermee aan de slag gegaan. Hierbij was het mooi om te zien dat elk teamlid een eigen visie en ideeën heeft over de mogelijke vormgeving van de Burgertop. Gezamenlijk zijn we aan de slag gegaan door elkaars ideeën te bespreken en te bediscussiëren om uiteindelijk tot passende mogelijkheden te komen. De huidige opzet van het verloop van de Burgertop geeft naar onze mening ruimte voor een open, interessant en waardevol gesprek.

Deze komt er als volgt uit te zien: In drie verschillende rondes gaan we van probleemanalyse, via ideegeneratie naar idee-uitwerking. Heel belangrijk vinden we dat de deelnemers zelf kiezen met welk onderwerp ze aan de slag willen. De gespreksleiders worden vooraf getraind en we streven een zo divers mogelijk publiek na. Dit samen zal de burgertop een unieke en onvergetelijke ervaring worden voor de stad, de deelnemer en onszelf. Wij hebben er zin in. Aanmelden kan hier. Tot ziens op 6 juni!

 

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Naam *
    E-mail *
    Website

Burgertop-Amsterdam-logo-def