Afgelopen donderdag werd in Den Haag het onderzoek naar burgertoppen en G1000-en gepresenteerd. Onder leiding van hoogleraar Job Cohen hebben wetenschappers van vier universiteiten burgertoppen die plaatsvonden in 2014 en 2015 onder de loep genomen. In de centrale hal van de VNG lichtten ze hun bevindingen toe en gingen met elkaar en de aanwezigen in debat.

Na de presentie reageerden Evelien Tonkens (hoogleraar Universiteit voor Humanistiek en auteur van ‘De Montessori-democratie’), Jerphaas Donner (mede-initiatiefnemer van de G1000 Amersfoort en het platform G1000.nu) en Rob Janssen (spraakmaker en initiatiefnemer van G1000 Nijmegen) op de uitkomsten.

Het onderzoek met de titel ‘G1000. Ervaringen met burgertoppen’ is uitgevoerd door Job Cohen en Geerten Boogaard (Universiteit Leiden), Ank Michels en Harmen Binnema (Universiteit Utrecht), en Peer Smets en Marloes Vlind (Vrije Universiteit Amsterdam).

Hieronder geven we een kort verslag van de bijeenkomst in Tweets. De volledige publicatie is als pdf beschikbaar. Hoofdstuk 7 ‘Diversiteit als uitdaging voor de nieuwe democratie’ gaat over de Burgertop Amsterdam. Het is geschreven door Peer Smets en Marloes Vlind van de VU.

NB. Op woensdag 13 april aanstaande presenteren de onderzoekers de publicatie in Amsterdam. Het vindt plaats in Pakhuis de Zwijger en begint om 20 uur. Er is veel ruimte voor vragen en dialoog. Je bent van harte welkom! Deelname is gratis en je kan je aanmelden via de website van De Zwijger.

Verslag in Tweets

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Naam *
    E-mail *
    Website

Burgertop-Amsterdam-logo-def